понедельник, 24 ноября 2008 г.

ideeën

Idee 1: naar aanleiding van dialoog 1.



Dialoog 1: Die vrouw heeft veel voorwerpen. Zij benoemt de voorwerpen en de man doet haar na -> door het spreken beïnvloedt zij de manier hoe en wat de man zegt.  Als je de sprekers A en B niet als mensen bekijkt, maar als weerspiegeling van wat ze zeggen, abstracte figuren, kun je je voorstellen dat ze veranderen van beeld onder de invloed van wat er wordt gezegd.




Idee 2: na aanleiding van de dialoog 3.


Alledaagse gesprekken in een andere omgeving. 

Als je zo'n gesprek hoort zie je de situatie meteen voor je ogen -> Door de gesprekken in een andere (visuele) context te plaatsten kun je een komische of zelfs absurde effect bereiken. 

Bij voorbeeld: Dezelfde dialoog uitgevoerd door Aliens. 



Idee 3: na aanleiding van dialoog 4.


Het is een narratieve dialoog. Er wordt een verhaal verteld. De sprekers vertellen een wargebeuren verhaal en geven er hun mening over, waardoor zo ook iets over zichzelf vertellen.


3-A:   Vervangen van de rollen van de vertellers en de personages uit de verhaal. 

Twee onrealistisch getekende karakters ->  de mensen in de bus. 

Een realistisch karakter (rotoscoop?) - een jong meisje, het verzamelde beeld van de drie slachtoffers. Het meisje reist met de bus en valt in slaap. Ze wordt wakker en stapt uit de bus.


Jongen en meisje - de  bussprekers -  gaan naar I Love Techno (of zoiets dergelijks). Ze nemen druks, alles verandert van kleur en vorm. Ze gaan trippen en beelden zich in dat zij samen in de auto rijden. Muziek wordt steeds harder. De auto stijgt, ze houden elkaars handen vast in een euforische flow . Het muziek wordt op begeven moment onderbroken met het geluid van een autocrash. Het beeld wordt een abstracte combinatie van kleuren en vormen, de contouren van de karakters verdwijnen. Je hoort het geluiden van brand, gekraak van staal, brandweer, ambulance en zo voort. Een TV komt in beeld - iemand schakelt hem uit, geluid stopt. Je ziet de hand van de realistische personage met een afstandsbediening. 

Volgende shot - jong meisje (realistisch) zit op de bank naast een TV. Het is stil (geluiden van een woonkamer) 


4: poezie:  Jan Arends of Sergey Esenin.


Jan Arends ->  de metaforen uit gedichten: "De roofbomen zijn zieker dan de mensen 's nachts.."  - gestoorde dichter

kindertekenstijl; kunst van gestoorden...


   


Комментариев нет: